Sweater til børnehavestart

tógv

Her i Færøerne er der tradition for, at når et barn starter i skole, så får man en ny strikket trøje eller sweater. Nu er mine drenge ikke så gamle endnu, men den store dreng skal starte i børnehave efter sommerferien. Og det er en god undskyldning til at strikke ham en ny sweater 😉

Jeg har surfet lidt på nettet efter inspiration, og jeg er helt faldet for snoninger. Jeg ønsker ikke farvet mønsterstrik, da det er så upraktisk til en børnehavesweater med lænkerne på vrangen. Derfor havde jeg besluttet, at den skulle være ensfarvet eller have et farveskift. Jeg bruger rigtig ofte grå som bundfarve, så jeg tænkte straks, at den skulle være grå med en anden farve til at give lidt kontrast og spil. Min dreng er meget lys i det, så jeg besluttede mig for, at han trængte til en sweater med en dyb blå farve. Da jeg så cardiganen nedenfor på knit_by_trinep på Instagram, så var jeg solgt! Opskriften er ikke komet til salg endnu, så jeg tillod mig at blive inspireret. Specielt er jeg vild med, at det er en fletning og ikke en almindelig snoning.

knit_by_trinep

Derefter faldt jeg over denne sweater på krittewitt’s Instagram (billede nedenfor). Her venter vi også på selve opskriften. Jeg synes, at den er så flot med snoningen foran, og jeg kan også rigtig godt lige farveskiftet. Jeg besluttede mig så for at kombinere fletningen fra cardiganen med farveskift og snoning midt foran, så at jeg har planer om at strikke en sweater i glatstrik, hvor der er en fletning midt foran, og så skrifter jeg farve, når bærestykket skal strikkes.

krittewitt

I går smuttede jeg forbi min lokale garnpusher, og ned i min taske kom garnet, så I kan se på det øverste billede. Ud over grå og den dybe blå farve, så kom den mintfarvede nøgle også med. Jeg tænker, at det måske skal bruges til en vuggestuesweater til mindstemanden, når jeg er blevet færdig med børnehavesweateren til lillemanden – godt med ambitioner 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s