Processen fra idé til færdigt produkt

For at skabe en bedre forståelse for, hvor meget arbejde ligger bag en opskrift, så vil jeg her forsøge at forklare og vise billeder fra processen.

Som regel starter jeg med at vælge garn og farver. I dette tilfælde fandt jeg ret hurtigt ud af, hvilke farver jeg ville have, og farverne afgjorde så, hvilket garn jeg så endte med at købe.

tógv

Næste skridt var så at lave en strikkeprøve for at finde ud af, hvor mange masker jeg skulle flette samt hvor mange omgange der skulle være mellem hver gang jeg flettede.

IMG_2611

Da det blå og det grå garn, som jeg havde valgt, havde lidt forskellig strikkefasthed, så strikkede jeg rigtig mange kombinationer af antal masker og antal omgange inden jeg blev tilfreds.

IMG_2612

Så strikkeprøven blev ret lang 🙂

IMG_2607

Når strikkeprøven var færdig, så gik jeg i gang med matematikken 🙂 Nogle gange er det nemt at regne maskeantal og fordelingen mellem bol og ærme, mens andre gange skal der et større regnearbejde til. Da denne sweater er glatstrikket og kun har en flette foran, så var regnearbejdet i udgangspunktet ikke så svært. Jeg gjorde det dog ikke nemt for mig selv med at beslutte mig for, at den skulle strikkes oppefra og ned – en teknik, som jeg ikke tidligere har lavet opskrift til i større børnestørrelser.

IMG_2610

Efter at udregningerne var klaret, så gik jeg i gang 🙂

IMG_2608

Det første stykke gik godt……

IMG_2227

….så jeg strikkede bare derudad uden at tjekke, om strikkefastheden og udregningerne holdt stik. Det var først, da jeg var kommet så langt som på billedet ovenfor, at jeg fandt ud af, at mine udregninger ikke holdt, og sweateren derfor var blevet alt for stor. Jeg tog så det hele op igen og lavede nye udregninger. Og så var i gang med førsøg #2. Desværre holdt udregningerne heller ikke denne gang, fordi jeg havde problemer med at få plads til nok udtagninger, så sweateren blev for lille.

IMG_2613

Som person, så er jeg ret tålmodig og stædig, men min tålmodighed var brugt op efter forsøg #2, så jeg valgte at droppe at strikke den oppefra og ned. Så nu er jeg igang med at strikke samme sweater nedefra og op 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s